Over Sjoerd

Over Sjoerd

Sjoerd Krijtenburg werd in 1983 geboren in rockstad Den Haag. Zijn vader was technicus bij een lokale rockband en zodoende was Sjoerd als kleine baby al een fervent concertbezoeker. Al heel vroeg ontwikkelde hij een duidelijke voorkeur voor drums. Toen hij twee jaar oud was bouwde hij zijn eerste drumstel van melkblikken.

Inmiddels heeft Sjoerd de melkblikken verruild voor de prachtige ketels van de Duitse drumbouwer “Adoro” die hij bespeeld met zijn, samen met Pellwood ontwikkelde, signature drumstok.

Als kleine jongen droomde Sjoerd er van om met zijn band in stadions te spelen en de hele wereld over te reizen om muziek te maken. Deze dromen zijn de afgelopen jaren ruimschoots uitgekomen met concerten in een vol Gelredome stadion, bij poppodia, op grote en kleine festivals, radio en tv optredens en binnen- en buitenlandse tours en shows met bands en artiesten als InSalvation, Saymore, Martijn van Essen, William Wixley, Draw the Parade, Gerald Troost en vele anderen.

Momenteel is hij vooral actief als sessiemuzikant maar ook met het overbrengen van zijn grote passie op talentvolle jonge muzikanten vanuit zijn rol van drumdocent, coach en muziek coordinator bij de Veenendaalse popschool Elevate en als mede-projectleider van het project “Brandstof” in Soest.

Scroll Up